Jouw Straffe Box

een ontdekkingstocht

Laat ons beginnen met een welgemeend applaus. Je bent een echte ontdekker van onze Straffe Streek! Mocht je de producten nog niet hebben geproefd, zorg dan dat je klaar bent voor een smaaksensatie. Met deze doos vol lokale smaakmakers zit je gebeiteld voor je volgende ontbijtmomenten.

Grazense speculaas 

Ambachtelijke Bakkerij Vanvuchelen

Bakkerij Vanvuchelen is een jong bedrijf geleid door Erika vanvuchelen. Vanvuchelen bakt sinds kort geen brood meer maar heerlijke ambachtelijke speculaas. Dé specialiteit van het huis is de Grazense Speculaas: een stevige klomp speculaas met een uitgesproken smaak en karakter, recht uit het veld.

Geetbets

Granola

Zoete Potjes

De granola’s van Zoete Potjes zijn met met liefde gemaakt en dat smaak je. Zoete Potjes bereidt al haar confituren en granola’s met fruit van hoge kwaliteit en met aandacht voor duurzaamheid. Daarom werken ze vooral met biologisch fruit afkomstig van lokale boeren, vrienden, familie, buren, … die zorg dragen voor de natuur en wat het te bieden heeft.

Dilbeek

Appelsap & Appel-Perensap*

Fruit Vanhellemont

Van pittige Jonagoldjenever en -likeur, tot vers appelsap en zoete appelconfituur. De creativiteit van de familie Vanhellemont kent geen grenzen als er fruit mee gemoeid is. Moeder Jeannine Nijs is de grote bedenker van de meeste producten en recepten. Ze startte het bedrijf in Meensel-Kiezegem in 1969 samen met man André. Zonen Mario en Gert stapten mee in de zaak en de familie werkte Fruitbedrijf Vanhellemont uit tot een begrip in de streek.

*het kan zijn dat u 2x appelsap heeft ontvangen omdat het perensap tijdelijk is uitverkocht. We werken met lokale producten, waardoor het kan gebeuren dat er niet altijd meteen voldoende voorraad beschikbaar is.

Tielt-Winge / Tienen

Chocoladerepen (melk & puur)

Chocolatier Valentino

Valentino is een familiezaak, opgericht in 1978. Sindsdien groeide ze uit tot een van de topproducenten van authentieke Belgische pralines en chocolade. In hun creaties proef je Belgische traditie. Kwaliteit en vakkennis dragen we hoog in het vaandel.

Dilbeek

Confituur of  limonade*

*De voorraad van confituur is helaas niet onuitputtelijk. Omdat we met lokale producten werken en het tijdens de drukke eindejaarsperiode niet altijd mogelijk is tijdig bij te leveren, schakelden we vanaf een bepaalde bestelling over naar de Ritchie limonade i.p.v. de confituur van Wildiers. Afhankelijk van uw bestelmoment en de verzending krijgt u dus één van beide producten in uw box.

Wildiers

De familie Wildiers was aanvankelijk een boerenfamilie die witloof in volle grond teelde. De overschotten van de groenten werden verwerkt tot pickles en confituur. Het bracht moeder Wildiers op een idee en in 1985 startte de familie een confituur- en geleibedrijfje. Vandaag zet dochter Emilie de traditie voort. Het gamma overheerlijke confituren en originele konfijten is enorm, van kweeperengelei tot selderkonfijt, aardbeiconfituur en vlierbessensap en veel meer, gemaakt volgens aloude recepten.

HAacht

OF

Ritchie

Prettig geprikkeld: de LIMONADE VAN VROEGER

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep, Brigitte Bardot-in-bikini en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren 70. In die tijd nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat hij er weer, geüpdatet

Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw. Wie kan deze limonade beter tot leven brengen als de zoon van Ritchie-brouwer? Hij is reeds heel lang in de limonade thuis: jong geleerd, dat kun je wel zeggen van de kleine Jan Verlinden in de brouwerij in Lubbeek.

Wat in de tijd het ijverige medewerkertje van papa Ritchie-brouwer was, is nu geestelijke vader van Ritchie 2.0.

Heverlee

Chocopasta

Zuger

Tot enkele jaren geleden baatte Annemie samen met haar man, een familiale, ambachtelijke bakkerij uit. De bakkerij werd opgericht in 1930 en werd steeds overgedragen van vader op zoon. In de bakkerij werden er verschillende producten, zoals de chocopasta en vanillewafels op geheel ambachtelijke wijze vervaardigd. De  zaak werd ondertussen overgenomen maar de microbe om aan de slag te blijven met enkele ambachtelijke producten die destijds enorm in de smaak vielen van de klanten, bleef kriebelen.

Scherpenheuvel-zichem