Strafste Ontdekkingsbox

Voor de feestelijke ontdekker

Laat ons beginnen met een welgemeend applaus. Je bent een feestelijke ontdekker van onze Straffe Streek! Mocht je de producten nog niet hebben geproefd, zorg dan dat je klaar bent voor een smaaksensatie. Je kan ze apart proeven, maar het wordt uiteraard nog leuker als je recepten uitprobeert! Met deze doos vol lokale smaakmakers zit je sowieso gebeiteld om origineel uit de hoek te komen met aardbeien.

Wat zit er in de Strafste Ontdekkingsbox?

 

De inhoud van je box:

 • Koffie Mokka Dessert van Koffiebranderij ROM
 • Chardonnay (witte wijn) van Domaine Holvast
 • Alcédo (rosé wijn) van Wijnkasteel Haksberg
 • Hot Sauce Original van de Happy Hatter uit Aarschot
 • Tiense Mostad van Bartholomeus
 • Flanders IPA (bier) van Heldin
 • Delvaux (bier) van Brouwerij De Kroon
 • Oude Geuze van Brouwerij De Troch
 • Vlierbloesemsiroop van JB (Den Dael)
 • Limoncello van Het Geel Genot
 • Pralines van Chocolatier Stuyven of een assortiment koekjes van Betty & Albert
 • 1 keukenhanddoek
 • 1 flesopener

Ontdek hieronder ook de producenten van al dat lekkers!

Mokka Dessert Gemalen Koffie 

Koffiebranderij ROM

Lutgarde Paeps schenkt je graag een kopje koffie uit in haar gezellige showroom in Boortmeerbeek. De koffiebonen komen rechtstreek uit de koffiebranderij, verser dan dit kan niet. Haar ouders startten de branderij in 1967 en noemden de zaak naar Lutgarde’s moeder. Het groeide uit tot een familiebedrijf dat in Leuven en omstreken gekend is voor zijn kwaliteit en klantvriendelijkheid.
‘De ruwe, groene koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd en een langzame en zachte branding garandeert een aroma dat je tong streelt’, zegt Lutgarde fier. Koffiebranderij ROM levert koffie en koffieautomaten aan bedrijven en horeca, maar in de showroom kan je ook als particulier deze heerlijke koffiebonen kopen. Het is een volwaardige winkel waar je trouwens ook streekproducten en geschenkmanden vindt.

Boortmeerbeek

Chardonnay

Domaine Holvast

Domaine Holvast is gelegen in het glooiende landschap van Asse. De Heuvels bestaan uit zand-leem gronden die afwisselend gevolgd worden door ijzerzandsteen, kalkfracties, rolkeien en de klei van Asse. De eerste aanplantingen gingen van start in 2001. Ze hebben gekozen voor resistente soorten. De rode druivensoorten die ze kozen zijn Regent en Léon Milot. Voor de witte druiven zijn dit Sirius en Merzling. De drie percelen zijn in totaal 1,5 hectares groot. Er werden in totaal een 3000 wijnstokken aangeplant. In 2008 werden een nieuwe vergistingsplaats en laboratorium gebouwd, die voldoen aan de nieuwe normen van het vinifiëren. Vanaf 2010 hebben ze hun eigen distilleertoestel. Ze kunnen op deze manier hun eigen Marc produceren. Dit is een digestief, gemaakt van hun witte druiven.

Alcédo

Wijnkasteeel haksberg

Wijnkasteel Haksberg is een wijndomein van 20 ha bos- en parkgebied in het Hageland, met een landhuis uit de 19de eeuw, 3,5 ha wijngaarden en goede wijn. In de wijngaard staan traditionele druivenrassen zoals Dornfelder, Auxerrois, Chardonnay en Pinot Noir, en in de nieuwste aanplant de schimmelresistente Souvignier Gris en Muscaris. Er worden in de wijngaard geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt. Klassiek wieden en machinaal schoffelen zijn wel tijdrovender, maar veel milieuvriendelijker en uiteindelijk beter voor de wijn.

Tielt-Winge

Hot Sauce Original

Happy Hatter hot sauce

Honderden pepers bestaan er. En wat een fascinerende namen… de Carolina Reaper, Hot Paper Lantern, Trinidad Scorpion, Purple UFO, Ghost pepper of Naga Jolokia, de Scotch Bonet of Madame Jeanette,… Wim Daans is de man achter Happy Hatter Hot Sauce. En zo is het begonnen: met een heleboel vreemde namen, een voorliefde voor pikant eten en de zin om zoveel smaken te ontdekken als er namen bestaan voor pepers. Daarom begon hij zelf pepers te telen. Geen grotere inwijding in het mysterie van heetheid dan dat. De plotse verschijning van corona veranderde aardig wat levens. Ook dat van Wim. Zijn hoofdberoep in de muziekindustrie speelde hij kwijt, waardoor hij nu al zijn tijd kan steken in het ontwikkelen van nieuwe sauzen. Ondertussen zijn de Happy Hatter sauzen uitgegroeid tot de bekendste Belgische artisanale hot sauce en worden ze gewaardeerd door liefhebbers van pikante gerechten in binnen- en buitenland.

Aarschot

Tiense Mostad

Bartholomeus

Grote bollen kaas, kleine schimmelkazen, geitenkaas uit Werchter, en veel meer. Meester-kaasheer Bart Van den Daele kent echt alles van kaas. Je vindt in zijn kaaswinkel dan ook alle authentieke kaassmaken, maar ook fijne vleeswaren, wijnen, delicatessen, koffie en desserten. Een  streekspecialiteit van eigen makelij is de Tiense Mostad, waar zelfs de koning verzot op is.

Tienen

Flanders IPA

Heldin

Margaux Van Puyvelde startte met het thuisbrouwen op kleine schaal na haar opleiding bio-ingenieurswetenschappen en ontwikkelt nu maandelijks nieuwe recepten in haar proefbrouwerij met een volume van 30L op basis van diverse bierstijlen. De twee Heldin bieren worden ze op grotere schaal gebrouwen in samenwerking met Brouwerij De Graal in Brakel.

Opwijk

Delvaux

Brouwerij De Kroon

Brouwerij De Kroon is een speciaal adres voor wie van speciaalbieren houdt. Hier worden ze bedacht, gemaakt, gedronken en bewaakt. Het is een unieke combinatie van brouwkunst en gastronomie, een creatief familiebedrijf in een prachtig historisch kader. Hier zie je hoe er vroeger en nu wordt gebrouwen. Hier kan je lekker eten. Hier drink je bier met smaak!

Huldenberg

Oude Geuze

Brouwerij De Troch

Brouwerij De Troch heeft een knappe locatie in een statige gesloten hoeve in het kleine dorp Wambeek. Het is de enige lambiekbrouwerij die traditionele geuze combineert met exotische smaken als mango en banaan. Ook aardbei, citroen, perzik, limoen en meer verrassende smaken worden er gebotteld.
De geschiedenis van de zaak gaat terug tot 1795 toen Pieter De Troch brouwer van dienst was. De brouwerij ging van vader op zoon. In 1974 nam Jos Raes de zeldzaam geworden artisanale brouwerij over van zijn nonkel Louis De Troch. Vandaag staat ook zoon Pauwel mee aan het roer. De installatie is nagenoeg ongewijzigd gebleven, een pareltje van industrieel erfgoed.

Ternat

Vlierbloesemsiroop

JB Vlierproducten (Den Dael)

Jannick Bellemans uit Kester legt zich al sinds 2012 toe op het produceren van drankjes op basis van vlierbloesems en -bessen. Hij begon 9 jaar geleden onder het label JB met het maken van vlierbloesemsiroop en vlierbloesemconfituur in bijberoep. “Ik maakte ook een siroop die als basis dienst voor de Hugo. Dat is een aperitief zoals een Mojoto. De vlierbessensiroop maakt ik volgens een recept van mijn grootmoeder. We verkochten er al  tientallen flessen van op enkele afzetpunten in de streek. Ook de vlierbloesemlikeur Castrum, naar het Romeinse Castrum in Kester, lukte heel goed”, vertelt Jannick. De producten van JB worden meer en meer gevraagd maar omdat Jannick alleen op artisanale wijze en zonder bewaarmiddelen werkt, blijft zijn productie eerder beperkt. Om met zuivere vlierbloesems te kunnen werken plantte Jannick enkele jaren geleden vlierstruiken aan in zijn tuin langs de Kesterse Daal. “Het is nu wachten op het goede moment om de bloesems te oogsten. Dat kan alleen op het moment dat er veel stuifmeel in de bloemen zit. Dat geeft de juiste geur en smaakt. Als je dan plukt krijg je ‘gouden’ handen van het stuifmeel.”

Gooik

Limoncello

Self Made Spirits / Het Geel Genot

Het motto van het Geel Genot is dat een potje advocaat pure nostalgie is en niet mag worden vergeten. Het blijft een lekkernij uit grootmoeders tijd. Bij het aankopen van een stukje grond achter ons huis waren 4 kippen de eerste inwoners maar nu na twee jaar is deze uitgegroeid tot een hele grote kippenfamilie. Kippen zijn altijd hun passie geweest en daarom dat Christophe en Anne met hun eitjes vandaag staan voor heerlijke advocaat, het gele genot! Ze hadden de smaak van het ambachtelijke proces bij het ontwikkelen van alcoholhoudende producten duidelijk te pakken en gaandeweg kwamen er ook nog andere verrassende spirits in het assortiment, zoals een limoncello en enkele twists daarop!

 

Ternat

Ambachtelijke pralines

Chocolade Atelier Stuyven

Stuyven is de naam die hen bindt, maar het is de gedeelde passie voor wielrennen en chocolade dat ervoor heeft gezorgd dat dit chocolade atelier is onstaan. Samen met zijn neef en topsporter Jasper Stuyven, wil Ivan het Hageland een verfrissende kijk geven op chocolade. In deze kleinschalige en ambachtelijke onderneming vond hij zijn passie voor het werken met chocolade terug. Dagelijks blijven ze nadenken over nieuwe creatieve en originele ideeën waarmee ze kunnen verrassen.

Begijnendijk

Assortiment koekjes

Betty & Albert

Betty & Albert wordt gerund door Emilie Wildiers en Hanne Machiels, 2 jonge sympathieke madammen met een voorliefde voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Ze kunnen zich wel vinden in de 80% – 20% regel, waarbij ze ervoor kiezen om voor 80% gezond te eten en te leven, maar wel voor 20% ruimte laten voor guilty pleasures en comfort food. Echte boter, chocolade en suiker… Nostalgische, authentieke smaken. Gewoon the real stuff! “Als we zondigen, doen we het goed.”

Haacht

Actie afgelopen

Onze boxen zijn voorlopig uitverkocht. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of houd onze kanalen (social media/website) in de gaten om op de hoogte te blijven van onze volgende acties. 

Wij kijken er alvast naar uit om je opnieuw te verrassen!

Het Straffe Streek Team