Privacybeleid

 

Wie zijn we

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Ons website-adres is: https://www.straffestreek.be met www.straffestreekbox.be als subsite.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Contactformulieren

Als bezoekers een formulier invullen op de site, verzamelen we enkel de gegevens getoond in het reactieformulier (naam, e-mail, telefoonnummer). Deze achten we nodig om uw vraag correct af te handelen. De gegevens worden niet langer bijgehouden en worden eveneens niet gebruikt voor commerciële doeleinden of doorgegeven aan derden.

Bestelformulieren

Als bezoekers een bestelling plaatsen, verzamelen wij de gegevens die nodig zijn om de bestelling te verwerken. Dit zijn persoonlijke zaken zoals naam, e-mail, (lever)adres en telefoonnummer.

Uw betaalgegevens en betaling worden behandeld door de betaalprovider Mollie. Hoe zij met die gegevens omgaan, vind je in hun privacybeleid op https://www.mollie.com/be/privacy

Accountgegevens

Daarnaast heeft elke besteller ook de kans een account aan te maken, wat het mogelijk maakt de bestelgegevens automatisch op te roepen bij een volgende bestelling. Hiervoor vragen wij naast de nodige gegevens voor het bestelformulier ook nog een gebruikersnaam en paswoord.

Cookies

Wij gebruiken alleen technische en functionele cookies, en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat.

Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Meer informatie over ons Cookiebeleid vindt u hieronder

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Met wie we jouw data delen

De data die via contactformulieren wordt ingegeven, wordt enkel gedeeld met de medewerkers bij Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en IJsedal vzw en dit met als enige doel uw vraag zo snel en correct mogelijk te behandelen.

Hoe lang we jouw data bewaren

Uw gegevens worden niet langer bewaard dan nodig om uw vraag te beantwoorden. Wij gebruiken uw persoonsgegevens niet voor direct marketing tenzij u zich expliciet hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Hiervoor geeft u duidelijk de toestemming en kan u zich ten allen tijden uitschrijven.

Die gegevens voor bestellingen worden bijgehouden in het systeem tot de bestelling verwerkt werd en blijven standaard nog 1 jaar na de besteldatum in de databank van de website zitten. We doen dit om een beeld te krijgen van bestelvolumes en frequenties.

De accountgegevens worden bijgehouden zolang de gebruiker zelf aangeeft.

Welke rechten je hebt over je data?

U kan ons ten allen tijde vragen om inzage te krijgen in de eventuele gegevens die u ons bezorgde via de contact-, bestelformulieren of via uw aangemaakte account en deze meteen te verwijderen.

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.

Recht op inzage: u kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van u verwerken.

Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.

Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.

Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.

Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kunt u contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactinformatie onder aan deze Cookieverklaring. Heeft u een klacht over hoe we met uw gegevens omgaan, dan horen wij dit graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens).

U heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) op volgende adressen:
Gegevensbeschermingsautoriteit Drukpersstraat 35
1000 Brussel
+32 (0)2 274 48 00
+32 (0)2 274 48 35 contact@apd-gba.be​.
Dit laat een voorziening voor een burgerlijke rechtbank onverlet.
Indien U schade zou lijden als gevolg van de verwerking van Uw persoonsgegevens, kunt U een vordering tot schadevergoeding instellen.

Waar we jouw data naartoe sturen

Ingevulde contactformulieren en bestellingen worden verstuurd naar straffestreek@vlaamsbrabant.be en straffestreek@ijsedal.be; dit zijn de e-mailadressen waarop onze medewerkers uw vraag en/of bestelling kunnen behandelen. Wij geven echter nooit bezoekersgegevens door aan derden.

Onze contactinformatie

Voor vragen of opmerkingen omtrent ons privacy beleid, kunt u terecht bij Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, via straffestreek@vlaamsbrabant.be of telefonisch via 016 26 72 28.

Streekproducten Vlaams-Brabant
Contactadres: Provincieplein 1, 3010 Leuven

Aanvullende informatie

Hoe we jouw data beveiligen

Alle gegevens worden via een een secure internet protocol (HTTPS:) verzonden vanuit de webserver naar de mailadressen. De website wordt beveiligd met antivirus-software, een firewall en malware plugins en worden regelmatig up-to-date gehouden.

Uw betaalgegevens worden verwerkt door Mollie. Hoe zijn deze beveiligen, kan u terugvinden in hun privacybeleid op https://www.mollie.com/be/privacy

Welke datalekprocedures we geïmplementeerd hebben

Mocht er duidelijk zijn rond een datalek, worden alle huidige gebruikers hiervan op de hoogte gebracht per mail en aangeraden het wachtwoord aan te passen.

 

Cookiebeleid

 

Over ons cookiebeleid

Dit cookiebeleid legt uit wat cookies zijn en hoe we ze gebruiken, de soorten cookies die we gebruiken, d.w.z. de informatie die we verzamelen met behulp van cookies en hoe die informatie wordt gebruikt, en hoe we de cookievoorkeuren kunnen beheren. Zie ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, opslaan en beveiligen.U kunt uw toestemming op elk moment wijzigen of intrekken via de cookieverklaring op onze websiteLees meer over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken in ons privacybeleid.Uw toestemming geldt voor de volgende domeinen: straffestreekbox.be [user_consent_state]

Wat zijn cookies ?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden gebruikt om kleine stukjes informatie op te slaan. Ze worden op uw apparaat opgeslagen wanneer de website in uw browser wordt geladen. Deze cookies helpen ons om de website naar behoren te laten functioneren, veiliger te maken, een betere gebruikerservaring te bieden en te begrijpen hoe de website presteert en om te analyseren wat werkt en waar deze moet worden verbeterd.

Hoe gebruiken we cookies?

Zoals de meeste online services, gebruikt onze website voor verschillende doeleinden first-party cookies en third-party cookies. First-party cookies zijn meestal nodig om de website op de juiste manier te laten functioneren, en ze verzamelen geen van uw persoonlijk identificeerbare gegevens.

De cookies van derden die op onze website worden gebruikt, zijn voornamelijk bedoeld om te begrijpen hoe de website presteert, hoe u met onze website omgaat, onze diensten veilig te houden, advertenties aan te bieden die voor u relevant zijn, en al met al om u een betere en verbeterde gebruiker te bieden. ervaring en help uw toekomstige interacties met onze website te versnellen.

Welke types van cookies gebruiken we?

Essentieel: sommige cookies zijn essentieel om de volledige functionaliteit van onze site te kunnen ervaren. Ze stellen ons in staat om gebruikerssessies te onderhouden en eventuele beveiligingsbedreigingen te voorkomen. Ze verzamelen of bewaren geen persoonlijke informatie. Met deze cookies kunt u bijvoorbeeld inloggen op uw account en producten aan uw winkelmandje toevoegen en veilig afrekenen.

Statistieken: Deze cookies slaan informatie op zoals het aantal bezoekers van de website, het aantal unieke bezoekers, welke pagina’s van de website zijn bezocht, de bron van het bezoek, etc. Deze gegevens helpen ons te begrijpen en analyseren hoe goed de website presteert en waar het moet worden verbeterd.

Marketing: onze website geeft advertenties weer. Deze cookies worden gebruikt om de advertenties die we aan u laten zien te personaliseren, zodat ze voor u betekenisvol zijn. Deze cookies helpen ons ook om de efficiëntie van deze advertentiecampagnes bij te houden.
De informatie die in deze cookies is opgeslagen, kan ook door de externe advertentieproviders worden gebruikt om u ook advertenties op andere websites in de browser te tonen.

Functioneel: Dit zijn de cookies die bepaalde niet-essentiële functionaliteiten op onze website helpen. Deze functionaliteiten omvatten het insluiten van inhoud zoals video’s of het delen van inhoud van de website op sociale mediaplatforms.

Voorkeuren: deze cookies helpen ons uw instellingen en browsevoorkeuren zoals taalvoorkeuren op te slaan, zodat u een betere en efficiëntere ervaring heeft bij toekomstige bezoeken aan de website.

[cookie_audit columns = “cookie, description” heading = “De onderstaande lijst geeft een overzicht van de cookies die op onze website worden gebruikt.”]

Hoe kan ik mijn cookievoorkeuren beheren?

Mocht u besluiten uw voorkeuren later tijdens uw browsesessie te wijzigen, dan kunt u op het tabblad “Privacy- en cookiebeleid” op uw scherm klikken. Hierdoor wordt de toestemmingsverklaring opnieuw weergegeven, zodat u uw voorkeuren kunt wijzigen of uw toestemming volledig kunt intrekken.

Daarnaast bieden verschillende browsers verschillende methoden om cookies die door websites worden gebruikt, te blokkeren en te verwijderen. U kunt de instellingen van uw browser wijzigen om de cookies te blokkeren / verwijderen. Ga naar wikipedia.org, www.allaboutcookies.org voor meer informatie over het beheren en verwijderen van cookies.