Parken Parade

Picknick box

Tijdens 3 lenteweekends, van 22 mei tot en met 6 juni, organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in de Groene Gordel de Parken Parade. Het centrale thema dit jaar is “geluk”, een zeer toepasselijk thema omdat we als maatschappij het prille geluk gaan kunnen herontdekken na de zware COVID-periode. Het lentegevoel en de bloemenpracht in onze parken zal dit gevoel alleen maar versterken. En wij lanceren enkele ideale boxen om te gaan picknicken in die parken met je geliefde of in gezinsverband!

Parken Parade – Picknick Box

Tijdens 3 lenteweekends, van 22 mei tot en met 6 juni, organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in de Groene Gordel de Parken Parade. Het centrale thema dit jaar is “geluk”, een zeer toepasselijk thema omdat we als maatschappij het prille geluk gaan kunnen herontdekken na de zware COVID-periode. Het lentegevoel en de bloemenpracht in onze parken zal dit gevoel alleen maar versterken. En met je Picknick Box kan je alvast lekker gaan genieten in zo’n park. Prepareer thuis je slaatje, toast en/of boterhammen met de producten uit deze box en kies een heerlijk picknick plekje uit in één van de deelnemende parken! 

De inhoud van je box:

 • Granola Oh Oats
 • Ritchie Lemon-Ginger
 • Appelsap Pajottenlander
 • bierpaté Kartuis
 • Wildiers uienkonfijt
 • Betty & albert Choco Chip Cookies
 • Druivensap Sonien
 • Lentehoning Imkerij Grooten
 • Koolzaaddressing Hof Ter Vrijlegem
 • Straffe mosterd De Ster
 • Straffe Streek saladebeker
 • Boc ‘n roll – wat is dit?
 • Fietskaart Vlaams-Brabant
 • 1 herbruikbare Straffe Streek draagzak

Ontdek hieronder alvast de producenten van het lekkers uit je Picknick Box!

Granola

Oh! Oats

Ester van Oh!Oats maakt kraakverse artisanale granola, volgens uniek Oh!Made concept. Puur en 100% natuurlijk. Zonder suikers, stropen of gedroogde vruchten maar met puur fruit. Zonder olie, toevoegingen, aroma’s of bewaarmiddelen. Helemaal ‘rommelvrij’ dus, met een on-e-ve-naar-ba-re smaak!

Bierbeek

Ritchie Lemon-Ginger

Ritchie

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep, Brigitte Bardot-in-bikini en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren 70. In die tijd nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat hij er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw.

Lubbeek

Appelsap

Pajottenlander

In het groene en glooiende Pepingen ligt de hoogstamboomgaard van Peter Vandendaele en Linda Plessers. Peter is al van jongs af aan geïnteresseerd in fruitteelt en ecologie. Toen hij in 1987 een oud herenhuis met een grote boomgaard vond, kon hij zijn passie in de praktijk omzetten. ‘Al snel hadden we zoveel fruit dat we ook startten met het maken van vruchtensappen’, vertelt Peter. ‘Alles gebeurt puur natuur, 100% biologisch. Oogsten, wassen, persen en afvullen en een pasteurisatie die de vitaminen optimaal bewaart.’

Pepingen

Kartuis Bierpaté

Kartuis

Herne is bekend voor zijn historisch ‘kartuizerklooster’ waar monniken vanaf de jaren 1084 hun eigen kartuizerbier brouwden. Wilfried Vierendeel nam het initiatief een bier te laten brouwen dat sterk aanleunt bij het originele recept. Zijn broer, Guy Vierendeel, zorgt voor de verdeling en verkoop op streekmarkten, maar ook verwerking van het bier in allerlei andere producten. In deze paté werd het bruin Kartuisbier toegevoegd.

Herne

Uienkonfijt

Wildiers

De familie Wildiers was aanvankelijk een boerenfamilie die witloof in volle grond teelde. De overschotten van de groenten werden verwerkt tot pickles en confituur. Het bracht moeder Wildiers op een idee en in 1985 startte de familie een confituur- en geleibedrijfje. In 2006 zette dochter Emilie de traditie voort om eind 2018 het familiebedrijf over te laten aan Renaud Craenhals die met veel passie de activiteiten verder zet. Het gamma overheerlijke confituren en originele konfijten is enorm, van kweeperengelei tot selderkonfijt, aardbeiconfituur en vlierbessensap en veel meer, gemaakt volgens aloude recepten.

Haacht

Choco Chip Cookies

Betty & Albert

Betty & Albert wordt gerund door Emilie Wildiers en Hanne Machiels, 2 jonge sympathieke madammen met een voorliefde voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Ze kunnen zich wel vinden in de 80% – 20% regel, waarbij ze ervoor kiezen om voor 80% gezond te eten en te leven, maar wel voor 20% ruimte laten voor guilty pleasures en comfort food. Echte boter, chocolade en suiker… Nostalgische, authentieke smaken.

Haacht

Druivensap Soniën

Wijnkelder Soniën

De Vlaams-Brabantse tafeldruif is niet alleen heerlijk om te eten, je kan er ook lekker druivensap en smaakvolle wijnen van maken. Dat bewijst Pips Luppens. Hij verwerkt op zijn familiebedrijf druiven tot artisanaal bereide schuimwijn, druivensap, Soniënwijnen, aperitieven zoals Zuzeke’s Eik of Welriekende, en sterkere borreltjes en likeuren. Pips teert daarvoor op generaties aan vakkennis.

Overijse

Lentehoning

Imkerij Grooten

Jaren gelden begon Walter min of meer terloops met het houden van bijen. Het leek hem leuk om een bijenkast in de tuin te hebben staan en om te genieten van het zachte gezoem en bovenal het genot van het degusteren van een potje honing uit eigen tuin. Inmiddels is het niet bij dat ene bijenvolkje gebleven. Walter staat graag zo dicht mogelijk tegen de natuur en wil graag pure honing bieden: geen onnodige bewerkingen voor iets wat al lekker en gezond te vinden is in de natuur!

Londerzeel

Koolzaaddressing

Hof ter Vrijlegem

Hof ter Vrijlegem staat voor vier generaties van duurzame landbouw. Hun specialiteit is koolzaad. Wie kent er niet de geel bloeiende velden in het voorjaar vol zoemende bijen? De energie van de zon wordt opgeslagen in miljoenen zwarte ronde zaadjes. Om de nootachtige smaak extra te accentueren, pellen ze het koolzaad door middel van een zelf ontwikkelde methode. De olie wordt verkregen door een koude en eerste persing. Op basis van de koud geperste koolzaadolie maken ze ook hun honing-mosterd dressing, mayonaise en tartaar met daslook.

Straffe Mosterd

de ster

Elke streek in Vlaanderen had vroeger zijn eigen mosterdproducent. Zij vervaardigden mosterd volgens de lokale smaak: van scherp over pittig tot zacht. Onder de merknaam DE STER produceerde de familie Vanderwegen al drie generaties lang zachte mosterd die blijkbaar de populairste is in het Leuvense en omstreken.  Familie Eraly nam onlangs de productie over. De spil van het bedrijf is nog steeds de mosterdmolen die grootvader Eugène van een Leuvense mosterdmaker kocht. In deze molen worden de geweekte mosterdzaadjes fijngemalen tussen molenstenen.

Lubbeek

Actie afgelopen

Onze boxen zijn voorlopig uitverkocht. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of houd onze kanalen (social media/website) in de gaten om op de hoogte te blijven van onze volgende acties. 

Wij kijken er alvast naar uit om je opnieuw te verrassen!

Het Straffe Streek Team