Parken Parade

Bier-Romantiek Box

Tijdens 3 lenteweekends, van 22 mei tot en met 6 juni, organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in de Groene Gordel de Parken Parade. Het centrale thema dit jaar is “geluk”, een zeer toepasselijk thema omdat we als maatschappij het prille geluk gaan kunnen herontdekken na de zware COVID-periode. Het lentegevoel en de bloemenpracht in onze parken zal dit gevoel alleen maar versterken. En wij lanceren enkele ideale boxen om te gaan picknicken in die parken met je geliefde of in gezinsverband!

Parken Parade – Bier-Romantiek Box

Tijdens 3 lenteweekends, van 22 mei tot en met 6 juni, organiseert Toerisme Vlaams-Brabant in de Groene Gordel de Parken Parade. Het centrale thema dit jaar is “geluk”, een zeer toepasselijk thema omdat we als maatschappij het prille geluk gaan kunnen herontdekken na de zware COVID-periode. Het lentegevoel en de bloemenpracht in onze parken zal dit gevoel alleen maar versterken. En met je Bier-Romantiek Box kan je alvast lekker genieten van met je geliefde. Zet de biertjes al maar koud en zoek het meest romantische plekje uit om te gaan genieten van de inhoud van deze box!

De inhoud van je box:

 • Kartuis bruin
 • Flurk blond
 • Draver Tripel
 • Paternoster Donker
 • Oude Geuze Oud Beersel
 • Belgenius Double IPA
 • Valentino Pralines
 • Betty & Albert Spritz cookies
 • Straffe Streek Borrelnootjes
 • Straffe Streek flesopener
 • Fietskaart van Vlaams-Brabant

  Ontdek hieronder alvast de producenten van het lekkers uit je Bier-Romantiek Box!

  Kartuis Bruin

  Kartuis

  Herne is bekend voor zijn historisch ‘kartuizerklooster’ waar monniken vanaf de jaren 1084 hun eigen kartuizerbier brouwden. Wilfried Vierendeel nam het initiatief een bier te laten brouwen dat sterk aanleunt bij het originele recept. Zijn broer, Guy Vierendeel, zorgt voor de verdeling en verkoop op streekmarkten. Het is een bier met hergisting op de fles en heeft een alcoholpercentage van 8%.

  Herne

  Draver Tripel

  Draver

  Als er een bier is dat het afgelopen jaar van zich liet horen in Keerbergen dan is het wel het Draver-bier van de twee Keerbergse vrienden Hans Verhoeven en Bruno Steurs. Bierliefhebber Bruno, en Hans actief in de paardenwereld, sloegen de handen in mekaar en brachten een bier op de markt dat enerzijds een hommage is aan het rijke paardenverleden van Keerbergen en anderzijds garant wil staan om de bierliefhebber een fijn degustatiemoment aan te bieden.

  Keerbergen

  Flurk Blond

  De Flurkbrouwers

  De Flurkbrouwers is een vereniging van jonge bierliefhebbers, die ook enkele oud-leiding van Chiro “Flurk” Everberg telt, vandaar de naam. Na de vele leuke jaren in de Chiro besloten Jonas & Mossi om zich verder te verdiepen in het maken van bier. Maar al snel wilden de brouwers gaan voor het échte werk: volledig zelf brouwen met gerstemout en hop. In hun kelder ontwikkelden ze gaandeweg een eigen recept.

  Kortenberg

  Paternoster Donker

  Paters & Prinsen

  Paters & Prinsen staat symbool voor het land tussen Nete en Demer, de regio op de grens tussen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Menige paters en prinsen zijn immers verbonden met deze streek. Rudi Daems is de bezielende kracht achter Paters & Prinsen. In 2007 begon hij te dromen om een eigen biertje te brouwen. Jammer genoeg had hij de kunst van het brouwen niet onder de knie en evenmin het kapitaal voor een eigen brouwinstallatie. Daarom trok hij met het recept naar Achiel in Itegem, de brouwer van de Serafijn-bieren.

  Scherpenheuvel-Zichem

  Belgenious Double IPA

  FDW Brands

  FDW Brands, dat is een team van moderne drankentovenaars. Van gins tot bieren en likeuren, hun gamma is ondertussen erg uitgebreid. Hun allereerste product, Belgin Fresh Hop, was een kruidengin met verse hop, waarmee ze enkele prestigieuze awards in de wacht sleepten, tot in Londen en Las Vegas toe. Het draait bij hen om ambachtelijke composities met natuurlijke ingrediënten van Belgische bodem. Stilaan zetten ze de zeilen bij om ook de biermarkt te veroveren met hun craft beers, zoals deze Belgenius Double IPA.

  Bertem

  Oude Geuze Oud Beersel

  Brouwerij Oud Beersel

  Al in 1882 brouwde Henri Vandervelden in Beersel voor het eerst lambiekbier. In 2002 sloot de brouwerij echter haar deuren bij gebrek aan opvolging, maar dat was zonder bierliefhebber Gert Christiaens gerekend. Hij zag zijn lievelingsbier verdwijnen en besloot de brouwerij zelf nieuw leven in te blazen. Hij volgde de nodige opleidingen en ging in de leer bij Henri Vandervelden, kleinzoon van de oprichter. Sinds 2005 wordt er opnieuw gebrouwen in Oud Beersel.

  Beersel

  Pralines (beer pairing)

  Chocolatier Valentino

  Valentino is een familiezaak, opgericht in 1978. Sindsdien groeide ze uit tot een van de topproducenten van authentieke Belgische pralines. In deze pralines proef je Belgische traditie. Kwaliteit en vakkennis dragen ze hoog in het vaandel. Voor elke gelegenheid vind je bij hen fantastische geschenken. Niet alleen verse, handgemaakte pralines maar ook unieke chocoladecreaties.

  Dilbeek

  Betty Spritz Cookies

  Betty & Albert

  Betty & Albert wordt gerund door Emilie Wildiers en Hanne Machiels, 2 jonge sympathieke madammen met een voorliefde voor de mooie en lekkere dingen in het leven. Ze kunnen zich wel vinden in de 80% – 20% regel, waarbij ze ervoor kiezen om voor 80% gezond te eten en te leven, maar wel voor 20% ruimte laten voor guilty pleasures en comfort food. Echte boter, chocolade en suiker… Nostalgische, authentieke smaken.

  Haacht

  Actie afgelopen

  Onze boxen zijn voorlopig uitverkocht. 

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief of houd onze kanalen (social media/website) in de gaten om op de hoogte te blijven van onze volgende acties. 

  Wij kijken er alvast naar uit om je opnieuw te verrassen!

  Het Straffe Streek Team