Aardbei Beleving

Een box vol inspiratie!

Laat ons beginnen met een welgemeend applaus. Je bent een echte ontdekker van onze Straffe Streek! Mocht je de producten nog niet hebben geproefd, zorg dan dat je klaar bent voor een smaaksensatie. Je kan ze apart proeven, maar het wordt uiteraard nog leuker als je recepten uitprobeert! Met deze doos vol lokale smaakmakers zit je sowieso gebeiteld om origineel uit de hoek te komen met aardbeien.

Wat zit er in de box?

Wat zit er exact in deze Aardbei Beleving Box? Wel, we kunnen spreken van maar liefst 9 recepten om met aardbeien aan de slag te gaan. Zo voorzien we ingrediënten voor 3 cocktails en 1 mocktail waar de aardbei een centrale rol speelt, een enig aardbeiendessertje mét leuke frozen popsicle variant, het geheime en lokale ingrediënt voor uniek aardbeienijs, maar ook voor de strafste aardbeienconfituur en tenslotte lokale tarwebloem om een heerlijke aardbeientaart te bakken. Activiteiten zat dus om je met aardbeien in de keuken aan de slag te houden én je gasten te verrassen met lekkers!

De inhoud van je box:

 • Lindemans Summerberry (0,25l)
 • Lindemans Kriekbier (0,25l)
 • Bio Gin – De Cort Distillery (2×5 cl)
 • Ritchie lemon (27,5 cl)
 • Vlierbloesemsiroop JB (200ml)
 • Val spuitwater (1l)
 • Averbode speculaas (100gr)
 • Imkerij Grooten acaciahoning (125gr)
 • Molens Vanden Bempt Hagelandse witte tarwebloem (2kg)
 • Siron’ade Munt Limoen (0,20l)
 • Aardbei popsicle (1)
 • Duurzame Bamboerietjes (2)
 • Brochure Aardbeibeleving met recepten

Ontdek hieronder ook de producenten van al dat lekkers!

Summerberry + Kriek Lindemans

Brouwerij Lindemans

Zes generaties geleden, in 1822, had de familie Lindemans een boerderij in Vlezenbeek, het ‘Hof ter Kwade Wegen’. Om iedereen ook tijdens de wintermaanden aan het werk te houden, startte de familie een kleine lambiekbrouwerij. Het was het begin van een dynastie van brouwers. Vandaag leiden de neven Geert en Dirk Lindemans een professioneel bedrijf dat trouw blijft aan de artisanale methode van spontane gisting.

Sint-Pieters-Leeuw

Bio Gin

De Cort Distillery

Enkele jaren geleden kwamen Manu De Cort en zijn vrouw Sofie met het zotte idee een oeroude traditie uit onze streek terug nieuw leven in te blazen. Een echte warme stokerij bouwen, met echte Arnold Holstein koperen ketels, om vanaf echte grondstoffen, door echte mensen, (h)eerlijke distillaten te maken. Manu houdt zich als master distiller natuurlijk bezig met het distilleren en de creatie van nieuwe spirits, terwijl Sofie heel de (manuele) botteling, labeling en logistiek voor haar rekening neemt.

Pepingen

Ritchie Lemon

Ritchie

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep, Brigitte Bardot-in-bikini en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren 70. In die tijd nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat hij er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw.

Lubbeek

Vlierbloesemsiroop

JB Vlierproducten

Jannick Bellemans uit Kester legt zich al sinds 2012 toe op het produceren van drankjes op basis van vlierbloesems en -bessen. Hij begon 9 jaar geleden onder het label JB met het maken van vlierbloesemsiroop en vlierbloesemconfituur in bijberoep. “Ik maakte een siroop die als basis dienst voor de Hugo. Dat is een aperitief zoals een Mojoto. De vlierbessensiroop maakt ik volgens een recept van mijn grootmoeder.”, vertelt Jannick.

Gooik

VAL spuitwater

Brouwerij haacht

Er was eens de fifties, met zijn doo-wop rock, hoelahoep, Brigitte Bardot-in-bikini en … Ritchie: lekkere limonade van eigen bodem, lustig op de markt tot laat in de jaren 70. In die tijd nam Ritchie een lange, deugddoende vakantie en nu staat hij er weer, geüpdatet. Prettig bruisend als de tijd van toen en tegelijk helemaal mee met de 21e eeuw.

Boortmeerbeek

Averbode Speculaas

Het Moment

Op deze plek leer je de geschiedenis van de abdij en de abdijgemeenschap vandaag de dag, maar ontdek je ook de boerderij, het washuis, de uitgeverij, de kaasrijperij, de bakkerij en de huisbrouwerij. Afsluiten doe je er steevast met een degustatie van de Averbode-producten en een bezoek aan de Abdijwinkel.

Scherpenheuvel-zichem

Acaciahoning

Imkerij Grooten

Jaren gelden begon Walter min of meer terloops met het houden van bijen. Het leek hem leuk om een bijenkast in de tuin te hebben staan en om te genieten van het zachte gezoem en bovenal het genot van het degusteren van een potje honing uit eigen tuin. Inmiddels is het niet bij dat ene bijenvolkje gebleven. Walter staat graag zo dicht mogelijk tegen de natuur en wil graag pure honing bieden: geen onnodige bewerkingen voor iets wat al lekker en gezond te vinden is in de natuur!

Londerzeel

Hagelandse witte tarwebloem

Molens vanden bempt

Molenaar Luc Weckhuysen heeft het malen met de paplepel meegekregen. Overgrootvader Victor Vanden Bempt startte de maalderij op in 1908. Hij leerde de stiel aan zijn zoon, die het op zijn beurt doorgaf aan zijn schoonzoon, de vader van Luc. ‘En onze tweede zoon Simon werkt intussen mee in het bedrijf, de vijfde generatie staat klaar’, lacht Luc fier. De molens malen tarwe met moderne machines maar toch op een ambachtelijke manier. Van de Hagelandse tarwe, geteeld op Hagelandse bodem door Hagelandse landbouwers, maakt de molenaar de befaamde Hagelandse bloem.

Oud-Heverlee

Siron’ade Munt-Limoen

Stuckens

Van in de winkel zie je Serge Stuckens door een groot raam aan het werk in zijn atelier. Hij schuift een verse lading koekjes de oven in. Zijn vrouw Claartje staat in de winkel. Je kan er gewoon niet kiezen uit de vele soorten lekkere dessertkoekjes en speculoos, en wie kent het ‘pain à la grècque’ nog’? Het streekproduct bij uitstek zijn de Diestse Halve Maantjes, genoemd naar de ‘Lunette’, de verdedigingsgordel rond Diest in de vorm van een halve maan. Je vindt het koekje in drie smaken: vanille, kaneel met chocolade en appelsien met cacao. ‘Diestenaren zijn er dol op. Ze komen een zakje halen als ze buiten de stad op bezoek gaan. Het is een lekker en origineel cadeautje.’ Maar naast heerlijke biscuits zijn ook de unieke siropen van Stuckens klaar om de markt te veroveren! 

Diest

Gratis: 1 Ritchie limonade en 2 Valentino chocoladerepen*

Ontvang tijdelijk 1 Ritchie limonade en 2 chocoladerepen van Chocolatier Valentino gratis bij elke bestelling van een Straffe Streek Box!

*zolang de voorraad strekt.